Μάρτιος 17, 2020

Φόνοι και ψυχανάλυση στην ολοκαίνουργια σειρά «Freud» του Netflix

Η σειρά βασίζεται στην ιστορία του πατέρα της ψυχανάλυσης και προσθέτει ένα φανταστικό αστυνομικό μυστήριο.

Ο Ζίγκμουντ Φρόντι δεν ήταν μόνο ο πατέρας της ψυχανάλυσης. Στην καινούργια σειρά του Netflix, γίνεται και ντετέκτιβ, καθώς μαζί με ένα μέντιουμ και έναν αστυνομικό ερευνούν μία υπόθεση φόνου. Το «Freud», που θα είναι διαθέσιμο για streaming από τη Δευτέρα 23/3, δεν βασίζεται σε κάποια αληθινή ιστορία, αλλά παίρνει την πραγματική προσωπικότητα του Φρόιντ και τη βάζει σε μια μυθοπλαστική ιστορία.

Στη Βιέννη του 1886, ο Φρόιντ στην πραγματικότητα ήταν απασχολημένος με το να διατυπώνει τις επαναστατικές θεωρίες του για την ψυχή, αλλά και να αντιμετωπίζει τις σφοδρές επιθέσεις για αυτές. Στη σειρά, ο Φρόιντ συναντά τον αστυνομικό και πρώην βετεράνο πολέμου Άλφρεντ Κις κατά τη διάρκεια της πρώτης του ύπνωσης ενώπιον της ιατρικής κοινότητας. Οι δύο άντρες έρχονται σε επαφή με την πνευματίστρια Φλερ Σαλομέ, την οποία ο Φρόιντ αρχικά αντιμετωπίζει με δυσπιστία.

Ανάμεσα σε συνεδρίες ύπνωσης, τα ακόλαστα πάρτι των Βιεννέζων ευγενών και τα εγκλήματα, ο Φρόιντ παρουσιάζεται στη σειρά έτσι όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί, ως «ένας άντρας που αναζητά την αναγνώριση, μεταξύ του ενστίκτου και της λογικής», σύμφωνα με το σκηνοθέτη Μάρβιν Κρεν. Το «Freud» είναι μια συμπαραγωγή του Netflix με το αυστριακό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ORF, «μιλάει» γερμανικά και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Πράγα. Πρωταγωνιστεί ο Ρόμπερτ Φίνστερ, ο οποίος έχει τώρα τη μεγάλη του ευκαιρία έπειτα από μικρούς ρόλους στην τηλεόραση.

Δες το τρέιλερ: