Σεπτέμβριος 4, 2020

Φελίνι, Αντονιόνι κι η παγωμένη Έλσα: τελευταίες υπαίθριες προβολές στο ΚΠΙΣΝ

Το πρόγραμμα Park Your Cinema ολοκληρώνει τον φετινό καλοκαιρινό κύκλο του με δύο σινεφίλ ταινίες και ένα βραβευμένο animation.

Για το κλείσιμο του Park Your Cinema, της ενότητας υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης, έπειτα από μία θερινή σεζόν καθαρά ψυχαγωγικών επιλογών που είχαμε πραγματικά ανάγκη, επιλέγει δύο ταινίες για να διδαχτούμε κάτι πιο ουσιαστικό και να πορευτούμε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

«Blow-Up»

Πρόκειται για δύο αντιπροσωπευτικά έργα Ιταλών δημιουργών τεράστιας φήμης και καταξίωσης, βραβευμένα με Χρυσό Φοίνικα και υποψήφια για Όσκαρ: το αινιγματικό «Blow-Up» του Μικελάντζελο Αντονιόνι, ένα εξαιρετικό και αυθεντικό ντοκουμέντο της περιόδου του swinging London, και τη «Γλυκιά Ζωή» του Φεντερίκο Φελίνι, όπου ένας δημοσιογράφος στα πρόθυρα της υπαρξιακής κρίσης διχάζεται ανάμεσα στη μεγάλη ζωή της νυχτερινής Ρώμης του 1960 και της μιζέριας του μικροαστικού συζυγικού βίου. Για τους μικρούς φίλους, που ξέρουν τα τραγούδια του απ’ έξω κι ανακατωτά, θα προβληθεί σε ελληνική μεταγλώττιση το βραβευμένο με Όσκαρ «Ψυχρά κι Ανάποδα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών:

Κυριακή 6/9: «Blow-Up»

Σάββατο 19/9: «Ψυχρά κι Ανάποδα»

Κυριακή 20/9: «Γλυκιά Ζωή»

Οι προβολές ξεκινούν στις 8:30 μ.μ. στο Ξέφωτο. Για την ασφάλεια του κοινού και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ, έχουν σχεδιαστεί ειδικές σημάνσεις, οι οποίες υποδεικνύουν τις θέσεις στις οποίες μπορούν να κάτσουν παρέες ή οικογένειες έως και τέσσερα άτομα. Σε περίπτωση που καλυφθεί η μέγιστη χωρητικότητα, δεν θα μπορούν να εισέρχονται νέοι επισκέπτες στο Ξέφωτο.