Απρίλιος 28, 2020

Ένα παγκόσμιο κινηματογραφικό φεστιβάλ ετοιμάζεται στο YouTube

Κάνες, Βερολίνο, Τορόντο, Βερολίνο και πολλές ακόμη κινηματογραφικές διοργανώσεις από όλο τον κόσμο, στρώνουν κόκκινο χαλί σε ένα δεκαήμερο online event με δωρεάν προβολές.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, έπειτα από την ακύρωση πολλών μεγάλων διοργανώσεων, όπως οι Κάνες, και καθώς κάποιες άλλες, όπως το Τορόντο, προετοιμάζονται και ελπίζουν να υποδεχτούν το κοινό. Μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, το «We Are One: A Global Film Festival» στο YouTube θα είναι ένα σημείο συνάντησης όλων των μεγάλων κινηματογραφικών φεστιβάλ του κόσμου. Για ένα δεκαήμερο, από τις 29 Μαίου, θα παρουσιάσουν επιλεγμένες ταινίες, με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα από δωρεές, τα οποία θα διατεθούν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και σε τοπικές οργανώσεις που αντιμετωπίζουν την πανδημία.

Εκτός από τα κορυφαία φεστιβάλ των Κανών, του Βερολίνου και της Βενετίας, στο «We Are One: A Global Film Festival» συμμετέχουν τα κινηματογραφικά φεστιβάλ Sundance, Κάρλοβι Βάρι, Σαν Σεμπαστιάν, Σαράγεβο, Τορόντο, Λοκάρνο και Ανεσί. Οπωσδήποτε δεν θα δείξουν πρώτης γραμμής παραγωγές, ωστόσο θα επιμεληθούν προγράμματα με ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και συζητήσεις.