Ιούνιος 30, 2020

Ελεύθερες ξεναγήσεις σε μουσεία για να θαυμάσεις τα εκθέματά τους με το βλέμμα του ειδικού

Στην τιμή του εισιτηρίου γενικής εισόδου μπορείς να εμβαθύνεις στους θησαυρούς πέντε αθηναϊκών μουσείων – λόγω περιορισμένων θέσεων πρέπει να φροντίσεις έγκαιρα για κράτηση.

Μουσείο Ακρόπολης

Δύο θεματικές παρουσιάσεις οργανώνει το Μουσείο Ακρόπολης. Στην παρουσίαση «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης», με οδηγούς τους αρχαιολόγους του μουσείου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην αρχαιολογική ανασκαφή που, σαν ένα τεράστιο έκθεμα, απλώνεται στη βάση του Μουσείου. Η παρουσίαση πραγματοποιείται κάθε Σάββατο και Κυριακή στη 1 μ.μ. Κάθε Παρασκευή στις 8 μ.μ., οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε βραδινούς περιπάτους μέσα στις αίθουσες του Μουσείου με απρόβλεπτους σταθμούς και ποικίλες συζητήσεις με τη συντροφιά ενός αρχαιολόγου. Και για τις δύο παρουσιάσεις, όπου προβλέπεται η συμμετοχή μέχρι 8 επισκεπτών, οι εγγραφές γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας. Ηλεκτρονικά εισιτήρια για είσοδο στο μουσείο εδώ.

 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

To μουσείο καθιερώνει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 12:30 μ.μ. μέχρι 1 μ.μ., ξεναγήσεις εξπρές στα highlights των μονίμων συλλογών, με το εισιτήριο εισόδου στο μουσείο. Oι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μέσα σε μισή ώρα όλα τα αριστουργήματα του μουσείου, τα πιο αντιπροσωπευτικά εκθέματα της Κυκλαδικής Συλλογής (3200-2000 π.Χ.), της Αρχαίας Ελληνικής Συλλογής (2000 π.Χ.-395 μ.Χ.) και της Αρχαίας Κυπριακής Συλλογής (3900 π.Χ.-6ος αιώνας μ.Χ.). Ηλεκτρονικά εισιτήρια για είσοδο στο μουσείο εδώ.

 

Μουσείο Γουλανδρή

Με την είσοδό σου στο νέο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή μπορείς να ζητήσεις χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση ατομικές συσκευές ακουστικής ξενάγησης με ηχογραφημένες πληροφορίες σχετικά με τα έργα της συλλογής. Για την παραλαβή της συσκευής ακουστικής ξενάγησης απαιτούνται το ονοματεπώνυμο και το κινητό του επισκέπτη προκειμένου να διασφαλιστεί η επιστροφή της συσκευής. Τα παραπάνω στοιχεία διαγράφονται με την επιστροφή της συσκευής και δεν φυλάσσονται από το μουσείο. Κατά τη διάθεση των συσκευών ξενάγησης τηρούνται αυστηρά μέτρα πρόληψης, ασφάλειας & υγιεινής. Ηλεκτρονικά εισιτήρια για είσοδο στο μουσείο εδώ.

 

Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Το μουσείο, το μοναδικό για το σύγχρονο κόσμημα στην Ελλάδα, προσφέρει στους επισκέπτες του καθημερινές ξεναγήσεις στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους. Οι ξεναγήσεις, που υλοποιούνται από τους επιμελητές του μουσείου, περιλαμβάνουν προβολή βίντεο για τις συλλογές και ειδικές παρουσιάσεις τεχνικών επεξεργασίας κοσμημάτων στα Ζωντανά Εργαστήρια Καλλιτεχνών. Λόγω των μέτρων για την πανδημία, οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται σε πολύ μικρές ομάδες κατόπιν συνεννόησης και τηλεφωνικής κράτησης στο 2109221044.

 

Ίδρυμα Takis

Oι δωρεάν ξεναγήσεις στο Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες, συνεχίζονται τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, πρωινές ξεναγήσεις (10 π.μ.-11:30 π.μ.) θα γίνουν την Πέμπτη 9 & 16 Ιουλίου, ενώ βραδινές ξεναγήσεις (7:30 μ.μ.-9 μ.μ.) την Τετάρτη 7, την Παρασκευή 10, την Τετάρτη 15 και την Παρασκευή 17 Ιουλίου. Θα περιηγηθείς στους κήπους και στο μουσείο που κοσμούνται από χαρακτηριστικά έργα όλων των περιόδων της καλλιτεχνικής πορείας του Takis αλλά και από έργα φίλων του Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2102313410. Η είσοδος στο Ίδρυμα Takis είναι δωρεάν.