Σεπτέμβριος 10, 2020

Δωρεάν συναυλίες της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με μουσική από το σινεμά και τα μιούζικαλ

Θα τις απολαύσεις στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Χαϊδαρίου και του δήμου Παλλήνης.

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα χαρίσει στο μουσικόφιλο κοινό ένα συναρπαστικό ταξίδι στην κινηματογραφική μουσική. Στη συναυλία θα ακουστούν μουσικά θέματα των Ένιο Μορικόνε, Χένρι Μαντσίνι, Νίνο Ρότα, Νικόλα Πιοβάνι και άλλων, τα οποία έγιναν γνωστά από πολυαγαπημένες παλιές και νέες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, από το «Σινεμά ο Παράδεισος» και τον «Ροζ Πάνθηρα» και από τον «Ελαφοκυνηγό» και το «Νονό» μέχρι την «Αμελί» και το «Άρωμα Γυναίκας». Την ενορχήστρωση έχουν κάνει οι Απόλλων Κουσκουμβεκάκης και Παύλος Παπαδόπουλος, ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης.

Η υψίφωνος Βάσια Ζαχαροπούλου

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. στον Θερινό Κινηματογράφο Γέρακα, η ορχήστρα θα μας μεταφέρει στη μαγική ατμόσφαιρα της «Μελωδίας της ευτυχίας». Αυτό το αγέραστο μιούζικαλ είναι μια θάλασσα ήχων, στίχων και μουσικών, και περιέχει μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια που έγραψαν οι Ρίτσαρντ Ρότζερς και Όσκαρ Χάμερσταϊν. Τα τραγούδια «Edelweiss», «My Favorite Things», «Climb Ev’ry Mountain», «Do-Re-Mi», «Sixteen Going on Seventeen», «The Lonely Goatherd» και «The Sound of Music» θα ερμηνευτούν από την υψίφωνο Βάσια Ζαχαροπούλου με ελληνικούς στίχους σε μετάφραση της Αλεξάνδρα Κουρμπέτη-Αραβίδη. Την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Γιάννης Μεντζελόπουλος, ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης.

Για τη συναυλία στο Χαϊδάρι, η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2132047291 και 2132047236.

Για τη συναυλία στο Γέρακα απαραίτητ είναι η προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παλλήνης. Η διάθεση των δελτίων θα πραγματοποιηθεί μια ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης με σειρά προτεραιότητας και για μέγιστο αριθμό 300 καθήμενων θεατών. Πληροφορέις στο 2106619937.