Απρίλιος 11, 2020

Δωρεάν online μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά και μεγάλους που νιώθουν παιδιά

Ζωγραφίζοντας γνωστούς χαρακτήρες της Disney ή απλώς μουντζουρώνοντας δημιουργικά, τα μικρά παιδιά θα περάσουν ευχάριστα τις ώρες της καραντίνας.

Από αυτή την καραντίνα τα παιδιά, και –γιατί όχι;– και οι μεγάλοι, θα βγουν εξπέρ στη ζωγραφική. Για να κρατήσεις απασχολημένα τα μικρά, προμηθεύσου υλικά ζωγραφικής και βάλε τα παιδιά να παρακολουθήσουν τα εύληπτα μαθήματα που δίνουν στο YouTube και στα social media γνωστοί illustrators, σχεδιαστές κινουμένων σχεδίων και συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Δεν θα τα προσλάβει η Disney μετά την καραντίνα, αλλά θα έχουν περάσει ευχάριστα και δημιουργικά!

Ο Μάικλ Γούντσαϊντ είναι animator στην Disney και έχει δουλέψει σε ταινίες όπως τα δύο «Frozen» και το «Ralph: Η Επόμενη Πίστα». Καθημερινά ανεβάζει βίντεο στο κανάλι του στο YouTube, όπου δείχνει πώς να ζωγραφίσεις αγαπημένους ντισνεϊκούς χαρακτήρες, όπως ο Μίκι Μάους, ο Γκούφι, ο Ντόναλντ Ντακ, ο Ντάμπο το ελεφαντάκι και η Τίνκερ Μπελ. Όλα τα βίντεο θα τα βρεις εδώ. (στα αγγλικά)

Συγγραφέας και σχεδιαστής, ο Ρομπ Μπίνταλφ έχει γράψει πολλά βραβευμένα παιδικά βιβλία τα οποία έχουν κυκλοφορήσει και στα ελληνικά («Φύσηξε αεράκι», «Ξεχωρίζω και σφυρίζω»). Τον Μάρτιο ξεκίνησε να ανεβάζει μια σειρά βίντεο με τον τίτλο #DrawWithRob, όπου δείχνει πώς να σχεδιάζεις τον σκαντζόχοιρο Sonic και χαριτωμένους χαρακτήρες από τα βιβλία του. Προσκαλεί μάλιστα όσους ακολουθήσουν τα μαθήματά του, να στείλουν τις ζωγραφιές τους με το χάσταγκ #DrawWithRob ώστε να τις ανεβάσει στα social media. Όλα τα βίντεο θα τα βρεις εδώ. (στα αγγλικά)

Ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας παιδικών βιβλίων, εικονογράφος και animator Mo Willems παρουσίασε τη σειρά βιντεο-μαθημάτων «Lunch Doodles» στο YouTube, δείχνοντας στα μικρά παιδιά πώς να «μουτζουρώνουν» δημιουργικά με χαρτιά, μαρκαδόρους και μολύβια. Όλα τα βίντεο θα τα βρεις εδώ. (στα αγγλικά)

Ο Τζάρεντ Κροζόσκα έχει γράψει παιδικά μπεστ σέλερ όπως τo «Punk Farm», όπου μια παρέα ζώων έχουν φτιάξει ένα πανκ συγκρότημα. Στα μαθήματα της σειράς «Draw Every Day with JJK», ξεκινάει από τα βασικά, όπως πώς να σχεδιάζεις εκφράσεις σε πρόσωπα και προχωράει στις αναλογίες και στο πώς να δημιουργείς την αίσθηση της κίνησης. Όλα τα βίντεο θα τα βρεις εδώ. (στα αγγλικά)