Μάρτιος 20, 2020

Δωρέαν jazz συναυλία από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Facebook

Η συναυλία του Πέτρου Κλαμπάνη, που θα πραγματοποιούνταν σήμερα Παρασκευή 20/3 στο νέο μουσείο Γουλανδρή, θα παρουσιαστεί σε live streaming.

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, συμβάλλοντας στη διατήρηση της επαφής με την τέχνη και τη μουσική από το σπίτι, παρουσιάζει μέσω live streaming από τη σελίδα του στο Facebook τη συναυλία του Πέτρου Κλαμπάνη, την ημέρα και ώρα που ήταν προγραμματισμένη, δηλαδή σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 20.30.

Θέτοντας το μπάσο σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ο μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό jazz πρόγραμμα βιντεοσκοπημένο στο δωμάτιό του, με αγαπημένα jazz standards, τραγούδια από όλο τον κόσμο, αυτοσχεδιασμούς και δικές του συνθέσεις. Το μπάσο συνδιαλέγεται με κρουστά, φωνή και λούπες, δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο ηχοτοπίο.

Από το δωμάτιό του θα μας ταξιδέψει ο Πέτρος Κλαμπάνης στον κόσμο της jazz

Ο Πέτρος Κλαμπάνης έχει εμφανιστεί σε ιστορικούς μουσικούς χώρους σε όλο τον κόσμο και σε διεθνούς φήμης φεστιβάλ. Το 2015 ψηφίστηκε Καλύτερος Jazz Καλλιτέχνης από το jazzonline.gr και ο δίσκος του «Minor Dispute» επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα jazz άλμπουμ από το αμερικανικό Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο. Το 2017, το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο «Chroma», βραβεύτηκε ως το καλύτερο live άλμπουμ της χρονιάς από τα Βραβεία IMA. Πρόσφατα κυκλοφόρησε τον τέταρτο δίσκο του, με τίτλο «Irrationalities».

Παρακολούθησε τη συναυλία σε δωρεάν live streaming στο Facebook event της εκδήλωσης, την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 20.30. (φωτό εξωφύλλου: Aline Fournier)