Νοέμβριος 2, 2020

Δες online την παράσταση του Αργύρη Πανταζάρα που ανατρέπει τον έρωτα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας

Το «This is not Romeo & Juliet» του θεάτρου Πορεία θα παρουσιαστεί σε streaming με εισιτήριο.

Η εκδοχή του Αργύρη Πανταζάρα πάνω στο σεξπιρικό ερωτικό δράμα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» επρόκειτο να ανέβει την περασμένη άνοιξη, αλλά αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού. Έκανε τελικά πρεμιέρα πριν από δυο βδομάδες στο θέατρο Πορεία, έγινε sold-out και σταματάει πάλι εξαιτίας των νέων μέτρων. Ωστόσο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει σε streaming την παράσταση που σκηνοθέτησε ο Αργύρης Πανταζάρας την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ.

Στη διασκευή που έχει κάνει η Θεοδώρα Καπράλου, δύο αιώνια έφηβοι, τους οποίους ερμηνεύουν ο Πανταζάρας και η Έλλη Τρίγγου, ερωτεύονται σε ένα πάρτι μεταμφιεσμένων. Ονειρεύονται, δραπετεύουν από τη ζωή και συνομιλούν με το θάνατο. Σε έκσταση, υπό την επήρεια του έρωτα. Εισβάλλουν στο θέατρο. Έχουν για φυλαχτό το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και είναι «βαριά οπλισμένοι» με όλα τα καταδικασμένα ζευγάρια του Σέξπιρ. Ζευγάρια που έρχονται αντιμέτωπα με τον έρωτα, τον όρκο, την απόρριψη και το θάνατο. Δυο παιδιά που ήθελαν να χτίσουν τον δικό τους κόσμο και να δραπετεύσουν από αυτόν. Δυο πρωταγωνιστές χωρίς τα δικά τους λόγια. Δυο πρωταγωνιστές χωρίς το δικό τους έργο. Μια «πρόβα τζενεράλε» για τους ερωτευμένους.

Το θέατρο Πορεία δημιούργησε μέσα στην πανδημία μία πλατφόρμα ζωντανής αναμετάδοσης των παραστάσεών του, με έξι κάμερες, τηλεσκηνοθεσία, κοντινά πλάνα και κίνηση της κάμερας να επιτρέπουν να παρακολουθήσουμε μια άλλη πλευρά της σκηνικής τέχνης. Το πείραμα δοκιμάστηκε με επιτυχία με τον «Γιούγκερμαν». Για να παρακολουθήσεις την παράσταση, το θέατρο προτείνει να μπεις στη σελίδα προβολής 15΄ πριν την έναρξη, ώστε να προλάβεις να ρυθμίσεις τη συσκευή σου και να προετοιμαστείς για την παράσταση. Το βίντεο δεν θα είναι διαθέσιμο μετά το τέλος της παράστασης. Τα μέλη, οι φίλοι και οι υποστηρικτές του θεάτρου Πορεία έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη live streaming παράσταση της επιλογής τους εξαργυρώνοντας ένα από τα δωρεάν εισιτήρια της συνδρομής τους. Εισιτήρια (7€) και περισσότερες πληροφορίες εδώ.