Μάιος 18, 2020

Δες δωρεάν την παράσταση μπαλέτου «Αναστασία» με την κορυφαία χορεύτρια Ναταλία Οσίποβα

Η παράσταση βασίζεται στην αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που πίστευε ότι ήταν η μικρότερη κόρη του Τσάρου Νικολάου Β΄.

Το Βασιλικό Μπαλέτο φέρνει στις οθόνες μας μια από τις πρώτες δημιουργίες του Κένεθ ΜακΜίλαν όταν έγινε διευθυντής του το 1970, σε μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και του Μπόχουσλαβ Μαρτίνου. Η «Αναστασία» βασίζεται στην πραγματική ιστορία της Άννα Άντερσον, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία της Ρωσίας και η μοναδική που επέζησε της εκτέλεσης της οικογένειας Ρομανόφ κατά τη διάρκεια της Ρωσικής Επανάστασης. Η ηρωίδα βρίσκεται κλεισμένη σε άσυλο, όπου η μνήμη θα συναντήσει τη φαντασία, ενώ οι εφιάλτες της δεν θα καταφέρουν να κλονίσουν την πίστη στην ταυτότητά της.

Τα υποβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια του Μπομπ Κρόουλι ταξιδεύουν το κοινό στην καρδιά της ρωσικής βασιλικής αυλής και στα σκοτεινά μονοπάτια γύρω από ένα διαταραγμένο μυαλό. Πραγματικότητα και φαντασία γίνονται δυσδιάκριτα σε αυτό το μπαλέτο τριών πράξεων, το οποίο αφήνει το κοινό να αποφασίσει αν οι ισχυρισμοί της Αναστασίας είναι βάσιμοι.

Στην παράσταση συμμετέχει ένα καστ διακεκριμένων πρώτων χορευτών. Η Ρωσίδα σταρ Ναταλία Οσίποβα αναλαμβάνει τη χορευτική και ψυχολογική πρόκληση να ερμηνεύσει τον ομώνυμο ρόλο της Αναστασίας. Μαζί της πρωταγωνιστούν οι Μαριανέλα Νούνιεθ, Φεντερίκο Μπονέλι. Έντουαρντ Γουότσον και Τιάγκο Σοάρες. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 29/5.