Ιούνιος 4, 2020

Απίθανες καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά στην Τεχνόπολη

Το Summer Camp είναι ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να προσφέρει στα παιδιά ξέγνοιαστες στιγμές ψυχαγωγίας, μεριμνώντας για την ασφάλεια και την υγεία τους.

Στα παιδιά έλειψε το παιχνίδι, οι φίλοι και η ξεγνοιασιά τόσο καιρό που έμειναν σπίτι. Καθώς βρισκόμαστε πια στο καλοκαίρι, το Summer Camp έρχεται για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη για να προσφέρει στα παιδιά, από 7 έως 11 ετών, όλα όσα τους έλειψαν, μέσα από την πιο δροσερή καλοκαιρινή εμπειρία χαράς, γέλιου, δημιουργικής γνώσης, φαντασίας και αλληλεπίδρασης.

H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio, διοργανώνουν από τις 29 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουλίου 2020 ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει στόχο να προσφέρει στα παιδιά ξέγνοιαστες στιγμές ψυχαγωγίας, με πρώτιστη μέριμνα την ασφάλεια και την υγεία τους.

Από τις 8 π.μ. ως τις 4 μ.μ., τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από συναρπαστικές δραστηριότητες, όπως ένα ολοκαίνουριο escape room, δημιουργικά παιχνίδια και εκπαιδευτικά προγράμματα, κατασκευές, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών και πολλά άλλα, με θέμα την τέχνη, την τεχνολογία και το περιβάλλον.

Το Summer Camp περιλαμβάνει τρεις περιόδους, με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα:

Την 1η εβδομάδα (29/6-3/7), μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες που συνδυάζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και το παιχνίδι, την εικαστική δημιουργία και το παιχνίδι, τη θεατρική τέχνη και το παιχνίδι, το χορό, τη γυμναστική με τα κινητικά παιχνίδια της αυλής, τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται θετικά, να διασκεδάζουν και να ζουν καλύτερα.

Τη 2η εβδομάδα (6-10/7), τα παιδιά ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο των εικαστικών τεχνών και των μεγάλων κατασκευών. Τα δημιουργήματά τους ζωντανεύουν με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Η τεχνολογία του 19ου αιώνα συναντά τη σύγχρονη τεχνολογία και αυτή με τη σειρά της την τέχνη. Κι όταν η τέχνη και οι νέες τεχνολογίες συναντηθούν τότε κάτι πολύ μοναδικό δημιουργείται.

Την 3η εβδομάδα (13-17/7 ), εκπαιδευτικά προγράμματα, εικαστικά εργαστήρια, παιχνίδια μυστηρίου, κινητικά παιχνίδια και ένα ολοκαίνουριο escape room στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου από την ομάδα των Athens Clue, που πρώτοι οι συμμετέχοντες στο Summer Camp θα έχουν την τύχη να δοκιμάσουν, βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν με αφορμή το εργοστάσιο φωταερίου πώς τα εργοστάσια μπορούν σήμερα να περιορίσουν την περιβαλλοντική ρύπανση, ποια είναι η αξία της ανακύκλωσης και τι χρειάζεται να κάνει ο καθένας από εμάς για να προστατέψει το περιβάλλον και τον πλανήτη όπου ζούμε.

Οι κρατήσεις για το Summer Camp ξεκινούν από την Τρίτη 9 Ιουνίου, 11.00 π.μ.-5 μ.μ. (213 0109300, 213 0109325). Το κόστος ανά εβδομάδα είναι 110 ευρώ, ενώ το δεκατιανό παρέχεται από τη διοργάνωση. Σεβόμενοι τις υγειονομικές οδηγίες και με πρώτη μέριμνα να εξασφαλιστεί η προστασία μικρών και μεγάλων, οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των παιδιών αλλά και των συνεργατών. Δημιουργούνται ολιγομελείς ομάδες ατόμων, αξιοποιούνται τα κτίρια αλλά και οι υπαίθριοι χώροι της Τεχνόπολης που πληρούν τις υγειονομικές οδηγίες, προσφέρεται ατομικό kit γραφικής ύλης και υλικών για τα εικαστικά εργαστήρια και εξασφαλίζεται η συνεχής παρουσία γιατρών στο χώρο.