Ιούνιος 15, 2020

Ανοίγουν οι πολιτιστικοί χώροι του δήμου: πάμε ξανά για οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα και στην Ακαδημία Πλάτωνος

Επαναλειτουργούν από 16 Ιουνίου για το κοινό η Πινακοθήκη, τα μουσεία και οι Βιβλιοθήκες του ΟΠΑΝΔΑ.

Το «Οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα», η μόνιμη έκθεση του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα» που αποτυπώνει την καθημερινή ζωή της πόλης από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τον Μεσοπόλεμο και αναπαριστά σε φυσικό μέγεθος μια αθηναϊκή γειτονιά, είναι ένα μόνο από τα σημεία ενδιαφέροντος των πολιτιστικών χώρων του ΟΠΑΝΔΑ, που επαναλειτουργούν από την Τρίτη 16 Ιουνίου.

Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος

Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας. Συγκεκριμένα για την Πινακοθήκη, τα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους, ο μέγιστος αριθμός των επισκεπτών ορίζεται ανά χώρο. Θα πρέπει να υπάρχει απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των επισκεπτών, ενώ η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική. Οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν την αναγκαία ατομική ευθύνη για την προστασία τους και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού.

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών & Θεσσαλονίκης, Θησείο, 2103452150) εκτός από το «Οδοιπορικό» θα δεις και τη μόνιμη συλλογή με φιγούρες θεάτρου σκιών της οικογένειας Χαρίδημου. Στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων (Λεωνίδου & Μυλλέρου, Πλατεία Αυδή, 2105202420) θα παρουσιάζεται ξανά η έκθεση «Εξαιρέσεις: Όψεις του εξπρεσιονισμού στην Ελλάδα» με έργα εικαστικών του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, που συμμετείχαν στα προοδευτικά κινήματα και τις καλλιτεχνικές ομάδες της εποχής. Στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Κρέοντος 1, Ακαδημία Πλάτωνος, 2105142138), θα μάθεις ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία της Ακαδημίας αλλά και θα προσεγγίσεις τη φιλοσοφία με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών. Ανοίγουν επίσης το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» στην Πλάκα, η Κεντρική και η Ιωάννειος Βιβλιοθήκη στο Σταθμό Λαρίσης και στους Αμπελόκηπους αντίστοιχα (μόνο κατόπιν ραντεβού), καθώς και οι δύο παιδικές βιβλιοθήκες του δήμου.