Ιούνιος 24, 2020

Ανοίγει ξανά το αναγνωστήριο του μουσείου Γουλανδρή για να ξεφυλλίσεις βιβλία για την τέχνη

Με ελεγχόμενη είσοδο και όλους τους κανόνες για την προστασία της υγείας, η βιβλιοθήκη υποδέχεται ξανά από σήμερα όσους θέλουν να μελετήσουν τους χιλιάδες τίτλους της.

Ένα τμήμα που κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την επίσκεψη στο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι, είναι η βιβλιοθήκη του, η οποία αποτελεί για το κοινό ένα αναπόσπαστο μέσο αναζήτησης και πρόσβασης στην τέχνη.

Η συλλογή βιβλίων του Ιδρύματος περιλαμβάνει πάνω από 6.000 τόμους, οι οποίοι αντιστοιχούν σε περισσότερους από 5.000 τίτλους στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα, προερχόμενους ως επί το πλείστον από την προσωπική συλλογή βιβλίων τέχνης των ιδρυτών Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, καθώς και από νέες αγορές και δωρεές.

Το υλικό της συλλογής καλύπτει τομείς όπως η θεωρία και Ιστορία της τέχνης, η ζωγραφική, η γλυπτική, το σχέδιο, η χαρακτική, η αρχιτεκτονική και οι διακοσμητικές τέχνες. Περιλαμβάνονται κατάλογοι εκθέσεων, μονογραφίες και τεκμήρια διακεκριμένων ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών, εκδόσεις μουσείων και ιδρυμάτων του εξωτερικού, περιοδικές εκδόσεις τέχνης, εγκυκλοπαίδειες και λεξικά τέχνης.

Το υλικό της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή είναι διαθέσιμο στο κοινό για επί τόπου ανάγνωση στο χώρο του αναγνωστηρίου, με ωράριο λειτουργίας από Τετάρτη ως Παρασκευή 11:00-15:00. Με σκοπό την ομαλή λειτουργία της βιβλιοθήκης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ενημερώνουν για την επίσκεψή τους τουλάχιστο μία ημέρα πριν, στέλνοντας email στο [email protected] Στη βιβλιοθήκη μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως 3 αναγνώστες, ενώ τηρούνται όλοι οι κανόνες προστασίας που ισχύουν κατά την επίσκεψη στο μουσείο (υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας, αντισηπτικό, τήρηση αποστάσεων).