Μάιος 11, 2020

Ανοίγει online τις πόρτες του το μουσείο του Studio Ghibli που δημιουργεί τα πιο μαγικά animation

Ο πολύχρωμος κόσμος του γιαπωνέζικου στούντιο ζωντανεύει σε ένα μουσείο που μπορείς να επισκεφτείς παρακολουθώντας μια σειρά από βίντεο.

Το Studio Ghibli έχει δημιουργήσει κινούμενα αριστουργήματα, από το «Κινούμενο Κάστρο» του Χαγιάο Μιγιαζάκι μέχρι το «My Neighbors the Yamadas» του Ισάο Τακαχάτα. Τα μεγάλου και μικρού μήκους animation του θρυλικού γιαπωνέζικο στούντιο έχουν κερδίσει Όσκαρ και συμπεριλαμβάνονται στις λίστες με τις ταινίες που έχουν κόψει τα περισσότερα εισιτήρια στην Ιαπωνία. Εδώ και λίγους μήνες μάλιστα, μπορούμε να τα απολαύσουμε στο Netflix.

Το μουσείο του Studio Ghibli βρίσκεται στην πόλη Μιτάκα και παραμένει κλειστό λόγω κορονοϊού. Ακόμη όμως κι όταν λειτουργεί κανονικά, οι υπεύθυνοι δεν επιτρέπουν φωτογραφίες και βίντεο, οπότε το εσωτερικό είναι προσβάσιμο μόνο σε όσους φτάνουν μέχρι την πόρτα του μουσείου. Μία σειρά από σύντομα βίντεο που ανέβηκαν στο YouTube, μας δίνουν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούμε το μουσείο από το σπίτι μας. Ένα από αυτά τα βίντεο παρουσιάζει την κεντρική είσοδο, που είναι διακοσμημένη με έμπνευση από την ταινία «Η Γειτονιά του Δάσους: Οι Περιπέτειες του Τοτόρο». Στα άλλα βίντεο, θα δεις μια αίθουσα γεμάτη με σχέδια και σκηνικά αντικείμενα από παραγωγές του στούντιο, καθώς και το καφέ που είναι διακοσμημένο όπως το «Κινούμενο Κάστρο».