Ιούνιος 21, 2020

Ανοιχτό ξανά για όλους το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος χωρίς προκρατήσεις

Μπορείς να επισκεφτείς τον αγαπημένο προορισμό για περίπατο ελεύθερα, τηρώντας αποστάσεις και ακολουθώντας τις οδηγίες του προσωπικού για την αποφυγή του συνωστισμού.

Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος είναι και πάλι ανοιχτό για όλους, χωρίς ηλεκτρονική προκράτηση, τηρώντας, όμως, όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Από τις 5 Ιουνίου και για δύο εβδομάδες, στο ΚΠΙΣΝ εφαρμόστηκε ειδικό σχέδιο, το οποίο ακολούθησε τις πρακτικές που είχαν υιοθετεί από όλους τους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας στη χώρα αλλά και διεθνώς, και στην πρώτη φάση του συμπεριλάμβανε είσοδο με ηλεκτρονική προκράτηση. Το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά, επιδεικνύοντας υποδειγματικό αίσθημα ατομικής ευθύνης, κι έτσι οι δύο πρώτες εβδομάδες κύλησαν ομαλά και απρόσκοπτα.

Οι διεθνείς εξελίξεις καθώς και η σταδιακή επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, σε συνδυασμό με τη συνέπεια των επισκεπτών στην τήρηση των μέτρων προστασίας, επιτρέπει στο ΚΠΙΣΝ να προχωρήσει στην επόμενη φάση του σχεδίου, δηλαδή στην κανονική λειτουργία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και των υπαίθριων χώρων χωρίς να απαιτείται ηλεκτρονική προκράτηση.

Το προσωπικό και οι φύλακες θα βρίσκονται τόσο μέσα στο Πάρκο όσο και στις πύλες εισόδου και εξόδου, ώστε να αποθαρρύνεται τυχόν συνωστισμός. Παράλληλα, θα αξιολογείται συστηματικά το επίπεδο της επισκεψιμότητας στο Πάρκο και, σε περίπτωση που παρατηρηθεί συνωστισμός, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε νέους επισκέπτες ούτε θα υπάρχει η δυνατότητα αναμονής.

Αναπόσπαστο κομμάτι της ομαλής λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ είναι και η τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας από όλους. Οι επισκέπτες καλούνται, λοιπόν, να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά χεριών που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις, να κρατάνε τις απαραίτητες αποστάσεις και να φοράνε μάσκα όπου είναι απαραίτητο.

Στην ανακοίνωσή του, το ΚΠΙΣΝ δηλώνει «και πάλι ανοιχτό και προσβάσιμο από όλους, έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό του, αλλά με ασφάλεια, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και τα πρωτόκολλα προφύλαξης απέναντι στον κορωνοϊό». Εκφράζει μάλιστα τη βεβαιότητα ότι «οι επισκέπτες μας θα μας στηρίξουν ακόμη μια φορά σε αυτή μας την προσπάθεια για τη διασφάλιση της υγείας όλων μας σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δημόσιους χώρους της Αθήνας».