Απρίλιος 25, 2020

Ανακάλυψε το μεγαλοπρεπές Μουσείο του Παλατιού στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου

Το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις σε αίθουσες και εκθέσεις του.

980 κτήρια με 1.800.000 αντικείμενα τέχνης συνθέτουν ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου. Το Μουσείο του Παλατιού στην περίφημη Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου υποδεχόταν πριν από την πανδημία χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα, με τις αρχές να έχουν επιβάλει όριο 80.000 επισκέπτών ώστε να μην προκαλούνται φθορές και να μην παρεμποδίζεται η εμπειρία της επίσκεψης. Αυτή την περίοδο, βέβαια, το μουσείο είναι κλειστό και ένα απειροελάχιστο δείγμα των εκθεμάτων του παρουσιάζεται σε εικονικές περιηγήσεις.

Το μουσείο, που άνοιξε το 1925 όταν οδηγήθηκε σε έξωση ο τελευταίος αυτοκράτορας, περιλαμβάνει αντικείμενα από τις αυτοκρατορικές συλλογές των δυναστειών Μινγκ και Τσινγκ, μαζί με αρχαιολογικά ευρήματα και νέα αποκτήματα.

Στις εικονικές περιηγήσεις, θα επισκεφτείς την αίθουσα όπου εκτίθενται τα πολύτιμα ρολόγια που είχαν δεχτεί ως δώρα οι αυτοκράτορες της δυναστείας Τσινγκ, εκθέσεις με ρωσικά τσαρικά αντικείμενα, θησαυρούς από το Εθνικό Μουσείο της Καμπούλ και κινεζική τέχνη που φυλάσσεται στο Βατικανό, κήπους και το Παλάτι της Μακροζωίας και της Καλής Υγείας. Δυστυχώς οι λεζάντες των ξεναγήσεων είναι στα κινέζικα, αλλά η εμπειρία θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Ξεκίνα τις περιηγήσεις εδώ.