Απρίλιος 27, 2020

Αν αγαπάς την όπερα, δεν πρέπει να χάσεις τις δωρεάν προβολές του εθνικού λυρικού θεάτρου του Βελγίου

Προχωρημένες σκηνοθεσίες και εξαιρετικοί μουσικοί συντελεστές σε κλασικές και σύγχρονες όπερες που έχει ανεβάσει το La Monnaie στο YouTube.

Στις αρχές Απριλίου, το La Monnaie, το θέατρο όπου στεγάζεται η εθνική όπερα του Βελγίου, ανέβασε στο YouTube μία σειρά παραστάσεων που ικανοποίησαν ιδιαίτερα τους φίλους τoυ λυρικού θεάτρου– μία μάλιστα από αυτές ήταν σκηνοθετημένη από τον δικό μας Στάθη Λιβαθινό. Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, η προσφορά συνεχίζεται για όσους αναζητούν ψυχαγωγία στην περίοδο της πανδημίας και της καραντίνας.

«Μιθριδάτης, ο βασιλιάς του Πόντου»

Επτά συνολικά παραστάσεις όπερας είναι διαθέσιμες, σε σκηνοθεσίες με σύγχρονη και ανατρεπτική ματιά και εξαιρετικούς μουσικούς συντελεστές, όπως οι μαέστροι Αλέν Αλτίνογλου και Ρομέρτο Ρίτσι Μπρινιόλι.

«Μαντάμα Μπατερφλάι»

Στην όπερα του Μότσαρτ «Μιθριδάτης, ο βασιλιάς του Πόντου» ανεμίζουν οι σημαίες των μελών της Ευρωπαϊκή Ένωσης, στη «Μαντάμα Μπατερφλάι» η δανέζικη ομάδα Hotel Pro Forma αναδεικνύει μια φετιχιστική όψη της γιαπωνέζικης κουλτούρας, ενώ ο «Μακμπέθ» του Βέρντι μοιάζει με έναν ψηφιακό εφιάλτη.Όλες οι όπερες του δεύτερου κύκλου δωρεάν προβολών του La Monnaie είναι διαθέσιμες μέχρι τις 17/5 εδώ.