Ιούνιος 25, 2020

Αλλάζει πρόσωπο η παραλία της Γλυφάδας: δες πώς θα μεταμορφωθεί ριζικά

Εγκρίθηκε η μελέτη για να ξεκινήσει το έργο της ανάπλασης, της μεγαλύτερης που έχει γίνει στη σύγχρονη ιστορία αυτού του νότιου προαστίου.

Ο δήμος Γλυφάδας διαθέτει ένα υδάτινο μέτωπο μήκους 5 χιλιομέτρων, το οποίο είναι άμεσα προσβάσιμο, γεγονός μοναδικό στην μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας. To master plan για την ανάπλαση του προνομιακού παραλιακού μετώπου εγκρίθηκε και το έργο ξεκινά άμεσα όπως ανακοίνωσε αρχικά μέσω Facebook ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάπλαση της παραλίας που έχει γίνει στη σύγχρονη ιστορία της Γλυφάδας: θα περιλαμβάνει περιπατητικές διαδρομές, ποδηλατοδρόμους, πεζοδρόμους, δεντροφυτεύσεις, χώρους αναψυχής, φωτισμό και ανοιχτά γήπεδα.

Στη μελέτη προβλέπονται 4.655 μέτρα πεζοδρόμου, 3.545 μέτρα ποδηλατοδρόμου, 9.720 τ.μ. υπαίθριων δραστηριοτήτων, 1.442 θέσεις σταθμεύσεις και δεντροφύτευση 71.200 τ.μ. με 1.228 μεγάλα δέντρα και 424 μεσαία δέντρα.

Ο δήμαρχος έγραψε στην ανάρτησή του: «Άξιζε όλη η δουλειά, οι κόποι και τα ξενύχτια για να φτάσουμε στην ημέρα αυτή. Θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρο βιβλίο για τη δουλειά που έχει γίνει στην παραλία μας τα τελευταία χρόνια: για το νοικοκύρεμα, την κατεδάφιση παράνομων μαγαζιών, τα Seatrac για ΑΜΕΑ που ήρθαν πρώτα σε χρήση σε όλη την Ελλάδα, τις γαλάζιες σημαίες για πρώτη φορά στην ιστορία, την ανάπλαση στις μαρίνες».

Και η ανάρτηση καταλήγει: «Το σπουδαιότερο κεφάλαιο όμως αρχίζει να γράφεται τώρα: οι μελέτες και οι χωροθετήσεις που τόσο καιρό προετοιμάζαμε, εγκρίθηκαν και βάζουμε μπροστά τα έργα για ένα σύγχρονο, φιλικό, πράσινο, βιώσιμο παραλιακό μέτωπο. Μείνετε συντονισμένοι, τα καλύτερα έρχονται!».