Νοέμβριος 28, 2019

Αυτές είναι οι πιο όμορφες και πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες μπάλες που θα δεις φέτος

Έχουν ντιζαϊνάτες υπογραφές, εκτίθενται στο πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα και μπορείς να τις αγοράσεις για το σπίτι σου για καλό σκοπό.

Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει το #ProjectBALLA , το δεύτερο μέρος μιας πρωτοβουλίας που εγκαινιάστηκε το 2018 με το #projectKUBARAS. Μια συλλογή από πολύχρωμες μπάλες φιλοτεχνημένες αφιλοκερδώς από τους πολύτιμους φίλους και συνεργάτες του Μουσείου Μπενάκη έρχονται να γεμίσουν τη βιτρίνα της Πινακοθήκης Γκίκα.

Έχοντας ως σημείο αφετηρίας μια σφαίρα από φελιζόλ, οι δημιουργοί ζωγράφισαν, έντυσαν, τρύπησαν, έκοψαν, συνέθεσαν, κρέμασαν, κόλλησαν και δημιούργησαν ευφάνταστα αντικείμενα τέχνης ξεφεύγοντας από κάθε νόρμα και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Οι μπάλες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα εκτεθούν και θα τεθούν προς πώληση για τέσσερις μέρες στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα (Κριεζώτου 3, Σύνταγμα), από σήμερα Πέμπτη 28/11 μέχρι και τη Δευτέρα 2/12. Έπειτα θα διοχετευθούν και στα υπόλοιπα πωλητήρια του Μουσείου.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Τμήματος Συντήρησης του Μουσείου Μπενάκη. Οι μπάλες έχουν υπογραφές από σχεδιαστές μόδας, κοσμημάτων, χρηστικών αντικειμένων και από δημιουργικά γραφεία design.