Φεβρουάριος 28, 2020

8 πάρκα κι ανοιχτοί χώροι για να πετάξεις χαρταετό και να κάνεις πικνίκ τα Κούλουμα

Εδώ θα απλώσεις στο πράσινο τις νηστίσιμες προμήθειες από το σπίτι, θα δείξεις τις ικανότητές σου στο πέταγμα του χαρταετού και θα χαλαρώσεις αράζοντας με τις ώρες.

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

Αυτό είναι ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας. Το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», έκτασης 1.000 στρεμμάτων, έχει λιμνούλα, είναι κατάφυτο με φυλλοβόλα δέντρα, πεύκα και άλλα κωνοφόρα, αγροτικές καλλιέργειες και καλαμιώνες, ενώ μέσα σε αυτό έχουν καταγραφεί 168 διαφορετικά είδη πουλιών. Είναι ιδανικό και για ποδηλατάδα.

Σπύρου Μουστακλή 23, Ίλιον, 2102323163

 

Κτήμα Αρίστη

Εδώ θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι πολλά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, ενώ είσαι στο Χαλάνδρι. Θα υπάρχει εργαστήριο κατασκευής χαρταετού και ανεμόμυλου, φουσκωτά παιχνίδια, μασκότ, face painting και πολλά άλλα για τα μικρά παιδιά, ενώ οι μεγάλοι μπορούν να κάνουν πικνίκ στο γρασίδι. Λειτουργεί παντοπωλείο με βιολογικά snacks, καφέ και ροφήματα.

Πλουτάρχου & Κέας, Χαλάνδρι, 2106085559

 

Δάσος Συγγρού

Στα σύνορα των δήμων Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Μελισσίων, αυτή η έκταση 950 περίπου στρεμμάτων είναι το μοναδικό εναπομείναν φυσικό δάσος της ευρύτερης περιοχής και ολοκλήρου του λεκανοπεδίου Αττικής. Στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι καλυμμένο με πεύκα, ενώ κρύβει αρχαιολογικά ευρήματα που φτάνουν μέχρι τους προϊστορικούς χρόνους. Θα κάνεις ωραίους περιπάτους στα μονοπάτια και θα δεις το αρχοντικό της οικογένειας Συγγρού, έργο του Ερνέστου Τσίλερ.

Μυκάλης 2, Μαρούσι, 2108066319

 

Λόφος Φιλοπάππου

Ακόμη κι αν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων ακυρώθηκαν λόγω κορονοϊού, πολλοί Αθηναίοι θα κάνουν το απαραίτητο πέρασμα από το λόφο του Φιλοπάππου για να πετάξουν χαρταετό και να απλώσουν στο έδαφος τα τάπερ με τα νηστίσιμα.

 

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Και εδώ δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τα Κούλουμα, όμως το πάρκο του ΚΠΙΣΝ θα είναι κανονικά ανοιχτό για το κοινό. Οι περισσότεροι θα προτιμήσουν να αράξουν στο Ξέφωτο. Κάνε μια βόλτα (αν δεν το έχεις κάνει ήδη άπειρες φορές) για να οσφριστείς την πλούσια βιοποικιλότητα του πάρκου με τις ελιές, τα σχίνα, τις κουμαριές, τις χαρουπιές, τις κουτσουπιές, τις δάφνες, τα κυπαρίσσια και τα ελληνικά αυτοφυή αρωματικά φυτά.

Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, 2168091000

 

Άλσος Βεΐκου

Στα βόρεια των Τουρκοβουνίων βρίσκεται αυτό το δημοτικό άλσος με έκταση 256 στρέμματα. Αν και δεν το βλέπουμε να κάνεις κάτι εκτός από το να αράξεις στο πράσινο, υπάρχουν γήπεδα τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου, υπαίθρια όργανα γυμναστικής και πίστες skateboard για όσους θέλουν να «ξεσκουριάσουν».

Λεωφόρος Βεΐκου & Αναγεννήσεως, Γαλάτσι, 2102143372

 

Πάρκο Φλοίσβου

Δεν είναι ιδανικό να τρως σουπιές και να πίνεις το ουζάκι σου κοντά στη θάλασσα και να σε χτυπάει στο πρόσωπο η θαλασσινή αύρα; Το πάρκο Φλοίσβου, πλάι στη Μαρίνα, έχει πράσινο, θαυμάσια θέα στον ανοιχτό ορίζοντα και έναν μεγάλο παιδότοπο για όσους κατέβουν με τα πιτσιρίκια τους.

Παλαιό Φάληρο, 2109885140

 

Φρεαττύδα

Άλλη μια παραθαλάσσια επιλογή για να κάνεις Κούλουμα, με τους Πειραιώτες να συρρέουν αθρόα για να πετάξουν χαρταετό και να κάνουν πικνίκ. Μόλις πριν από δύο μέρες ο δήμος μάλιστα καθάρισε την παραλία και καλλώπισε τις πράσινα σημεία του.