Μάρτιος 20, 2020

7 ξεκαρδιστικές παραστάσεις stand-up comedy για να δεις δωρεάν στο YouTube

Γνωστοί Έλληνες κωμικοί έχουν ανεβάσει σόλο παραστάσεις με αστεία για την προσωπική τους ζωή και την καθημερινότητα.

Κώστας Μαλιάτσης Σάλας

«Ένα για τα -άντα»

Ο κωμικός και YouTuber έχει ανεβάσει ένα live comedy special που θέλει να το βλέπουμε κάθε φορά που το έχουμε ανάγκη και να περνάμε καλά. Θα ακούσεις αστεία για το πώς νοικιάζαμε ταινίες παλιά στα βίντεο κλαμπ, πώς αλλάζουμε συνήθειες καθώς μεγαλώνουμε, για τα social media και τις γάτες.

 

Βύρων Θεοδωρόπουλος

«Τούνδρα, τάιγκα, στέπα»

Κάτω από αυτό τον… γεωγραφικό τίτλο, ο stand-up κωμικός είχε συγκεντρώσει όλα τα κείμενά του μέχρι τότε – φυσικά υπάρχει και το κείμενο με το δρομολόγιο του λεωφορείου 140, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της καριέρας του. Η παράσταση μαγνητοκοσκοπήθηκε τον Απρίλιο του 2016 στο ην κεντρική αίθουσα του «PassPort» αλλά και ηχογραφήθηκε για ένα από τα πρώτα stand-up comedy άλμπουμ στην ελληνική δισκογραφία από την εποχή του Χάρρυ Κλυνν.

 

Χρύσα Κατσαρίνη

«Ό,τι πολυτιμότερο έχω»

Η Κατσαρίνη είναι μία από τις πιο δραστήριες γυναίκες stand-up κωμικούς της ελληνικής σκηνής. Σε αυτή την πρώτη της σόλο παράσταση, που βιντεοσκοπήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Athens Comedy Festival, αυτοσαρκάζεται σε κάθε ευκαιρία και περιγράφει ιστορίες για τα dates της, τη μητέρα της και για τον γυναικείο οργασμό.

 

Ανδρέας Πασπάτης

«Τσάι Party»

Αν σε παραξενεύουν κάποια κοινωνικά στερεότυπα, αν έχεις κάποια θεία που λέει κακίες, αν αναρωτιέσαι για τις ανθρώπινες σχέσεις, αν παθαίνεις εμμονές με τα φιστίκια, αν βρίσκεις κιτς τις διαφημίσεις, αν έχεις φοβίες και αν όλοι περιμένουν από σένα να συμπεριφέρεσαι ώριμα επειδή μεγάλωσες αλλά εσύ δεν το βλέπεις έτσι, τότε αυτή είναι η παράσταση που πρέπει να παρακολουθήσεις.

 

Ήρα Κατσούδα

«Χωρίς Γλουτένη»

Είτε έχεις δυσανεξία στη γλουτένη είτε στη μόδα της δυσανεξίας στη γλουτένη, ο τρόπος που η Ήρα Κατσούδα σχολιάζει τα προσωπικά της βιώματα και την καθημερινότητα θα σε κάνει να νιώσεις ανάλαφρα.

 

Αριστοτέλης Ρήγας

«Musicomedy»

Ένας από τους ελάχιστους Έλληνες κωμικούς που ασχολούνται με το μουσικό stand-up comedy, ο Ρήγας αυτοσχεδιάζει πάνω σε γνωστά τραγούδια, κάνει λογοπαίγνια και λέει αστεία για τους Αθηναίους, τον πατέρα του και τις λέξεις της ελληνικής γλώσσας.

 

Μιχάλης Μαθιουδάκης

«Κακή Πίστη»

Με το βαθιά δουλεμένο χιούμορ του και την εκφραστικότητά του, ο Μαθιουδάκης πειραματίζεται με τα όρια του stand-up comedy και εμπνέεται από το μικροαστισμό και θέματα όπως τα περιοδικά, οι λεκέδες και τα βούτυρα.