Σεπτέμβριος 21, 2020

6 πολιτιστικά events που αξίζει να παρακολουθήσεις αυτή την εβδομάδα

Με νέα περιοριστικά μέτρα ξεκινά η εβδομάδα στην Αττική, αλλά εσύ μπορείς να δεις κανονικά θεατρικές παραστάσεις, χορό και stand-up comedy.

STAND-UP COMEDY / ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ο βραβευμένος κωμικός Jimmy Carr για πρώτη φορά στην Αθήνα

Είναι ακραίος, αθυρόστομος και δεν διστάζει να σατιρίσει θέματα ταμπού. Έχει υμνηθεί από τους κριτικούς για το αβυσσαλέο, συχνά σκοτεινό και αιχμηρό χιούμορ, το υψηλό επίπεδο εκτέλεσης αστείων αλλά και για τα θανατηφόρα one-liners. To 2015 ήταν ο πρώτος Βρετανός κωμικός που υπέγραψε συμβόλαιο με το Netflix, για τον κωμικό μονόλογο «Funny Business». Το «The Fix» είναι το ανατρεπτικό panel show του που φιλοξενείται στο Netflix. Στην Αθήνα, θα παρουσιάσει το μονόλογο «Terribly Funny».

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

 

ΧΟΡΟΣ / ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Παθιασμένες φιγούρες στο χορευτικό θέαμα «Tango vs Flamenco pasiones»

Σε χορογραφίες του Αργεντίνου Ariel Perez και υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Φάμη, 17 χορευτές του αυθεντικού tango και του flamenco Compania Solea εναλλάσσονται σε μια ανεπανάληπτη παράσταση γεμάτη σύμβολα, αυτοσχεδιασμό και αισθησιακές φιγούρες, ενώνοντας μοναδικά τη χορευτική φλόγα δύο λαών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

STAND-UP COMEDY / ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Χιούμορ του ύψους και του βάθους από τον Δημήτρη Δημόπουλο στο Cine Αλεξάνδρα

Ο διανοούμενος του stand-up comedy συνεχίζει να παρουσιάζει την «Καφρόκρεμα», όπου έχει συγκεντρώσει τα πιο σκωπτικά και ανατρεπτικά κείμενά του. Η παράσταση κινείται με την ίδια ευκολία από την καφρίλα των πιο κρυφών σκέψεων ως την αφρόκρεμα των πιο ευγενών προθέσεών μας, δημιουργώντας έναν μονόλογο και του ύψους και του βάθους. (εισιτήρια εδώ)

 

ΑΡΧΑΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ / ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η Βίκυ Σταυροπούλου σαρώνει τη σκηνή ως Λυσιστράτη

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί και η Βίκυ Σταυροπούλου πρωταγωνιστεί στην αγαπημένη κωμωδία του Αριστοφάνη, όπου η γυναίκα μεταφέρεται από τον «οίκο» στο «δήμο» και αναλαμβάνει πολιτική δράση για όσα αφορούν στο σπίτι αλλά και στην πόλη της. Κάπως έτσι, ο Αριστοφάνης κλείνει το μάτι στην πολιτική, προτείνοντας μια λύση που βρίσκεται «έξω από τα καθιερωμένα». Σε αυτή την παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου συμπρωταγωνιστούν οι Βίκυ Βολιώτη, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Κότσιφας, Νίκος Ψαρράς και άλλοι, ενώ τη μουσική υπογράφει η Κατερίνα Πολέμη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

ΘΕΑΤΡΟ / ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η ποίηση του Διονύσιου Σολωμού στη σκηνή

Η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, που διακρίθηκε από το κοινό και την κριτική στο Φεστιβάλ Αθηνών 2013, επανέρχεται σε νέα προσέγγιση με ερμηνεύτρια την ηθοποιό Κατερίνα Γκατζόγια. Με αυτό το έργο του, ο Διονύσιος Σολωμός ανίχνευσε το αίσθημα του φόβου για το «κακό» και φέρνοντας στο φως τις αιτίες του μας άφησε μια διαχρονική παρακαταθήκη ανθρωπισμού και αυτογνωσίας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

ΘΕΑΤΡΟ / ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Τελευταία ευκαιρία να δεις το «Στέλλα κοιμήσου»

Το σκληρό έργο του Γιάννη Οικονομίδη όπου η νεοπλουτίστικη ευμάρεια συνυπάρχει με τη χυδαιότητα και οι σχέσεις έχουν το χρώμα του χρήματος, ήταν μία από τις διακεκριμένες πρόσφατες παραγωγές του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Για την ερμηνεία τους στην παράσταση μάλιστα, η Ιωάννα Κολλιοπούλου, η οποία ερμηνεύει την ηρωίδα αρνείται ένα γάμο που θέλει να της επιβάλει ο πατέρας της, τιμήθηκε με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη και ο Γιάννης Νιάρρος με το βραβείο Δημήτρης Χορν. Παραστάσεις στις 5 και 6/ 9 στου Παπάγου, στις 18 και 19/9 στην Ηλιούπολη και στις 25 και 26/9 στους Βράχους. (φωτό: Γιώργος Καλφαμανώλης)

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.