Οκτώβριος 8, 2019

6 παραστάσεις stand-up comedy για να φτιάξεις καινούργιο συκώτι από το γέλιο

Μερικοί από τους καλύτερους stand-up κωμικούς επιστρέφουν με καινούργιους μονολόγους ή φρεσκάροντας κείμενα που έχουν ξαναπαρουσιάσει.

Η ελληνική σκηνή του stand-up comedy πάει από το καλό στο καλύτερο: έχει τους «σταρ» της αλλά και πολλά καινούργια ονόματα που ξεπηδούν κάθε τόσο, καλύπτει όλα τα είδη κωμωδίας, από τους κλασικούς μονολόγους μέχρι τον αυτοσχεδιασμό, τα λογοπαίγνια και το μουσικό stand-up comedy, και βρίσκει στέγη σε θέατρα, μουσικές σκηνές και comedy clubs. Τις επόμενες μέρες κάνουν πρεμιέρα παραστάσεις δοκιμασμένων κωμικών που είτε παρουσιάζουν καινούργια κείμενα είτε φρεσκάρουν παλιά με τα οποία έχουν κάνει επιτυχία. Θα κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια, εγγυημένα!

Βύρων Θεοδωρόπουλος – Μιχάλης Μαθιουδάκης: Δεν επιθυμώ

από 8/10, Six D.O.G.S.

Η προηγούμενη παράστασή τους «Στα πλάγια» σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία που έπαιρνε τη μία παράταση μετά την άλλη – περισσότερες από είκοσι στον αριθμό! Για να μην πονοκεφαλιάζουν οι άνθρωποι του Six D.O.G.S. έκλεισαν τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και τον Μιχάλη Μαθιουδάκη για ολόκληρη τη σεζόν. Για τη νέα τους παράσταση «Δεν επιθυμώ» οι δύο κωμικοί ισχυρίζονται ότι «μεγαλώνουν, βαραίνουν, βαριούνται, χάνονται στη σκέψη τους, νυστάζουν, δεν αντέχουν το ξενύχτι και δεν επιθυμούν να πάνε για δουλειά», αλλά εμείς είμαστε σίγουροι ότι δεν θα βαρεθούν να λένε το ένα σουρεαλιστικό αστείο μετά το άλλο.

Σίλας Σεραφείμ: Η ιστορία της Ελλάδας – Αλλιώς

από 9/10, Χυτήριο

Μπορεί να μη συμφωνείς με τις πολιτικές τοποθετήσεις του Σίλα Σεραφείμ στα social media, ωστόσο η δική του εκδοχή για την ελληνική Ιστορία, που παρουσιάζει για τρίτη χρονιά, είναι απολαυστική. Με αποδείξεις θα διαλύσει όλους τους μύθους που πιθανόν να είχες για την ιστορική Αλήθεια. Πού αλλού θα μάθεις γιατί στο Βυζάντιο ξεκίνησαν οι πρώτες πορνοταινίες και γιατί μετά την Κατοχή ήμασταν όλοι δισεκατομμυριούχοι;

Δημήτρης Χριστοφορίδης: Θα γίνει μαλακία

από 10/10, Θέατρο Σταθμός

Ο κωμικός που έχει πάρει «Lower με C», όπως ήταν ο τίτλος της προηγούμενης παράστασής του, αλλά παίρνει Α στο γέλιο, έχει να μοιραστεί μερικές καινούργιες σκέψεις μαζί μας: για το camping, το θυμό του, τους οδοντίατρους, την αλλεργία στη γλουτένη και για πολλά ακόμα, που ο Δημήτρης Χριστοφορίδης τα αναλύει εκ των προτέρων, προτού… γίνει μαλακία.

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Επιστροφή στην κανονικότητα

από 12/10, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Άλλος ένας πολιτικοποιημένος κωμικός, ο οποίος δανείζεται ένα σύνθημα από προεκλογική καμπάνια για την καινούργια του παράσταση. Φέτος, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος υπόσχεται κοινωνική και πολιτική σάτιρα μέχρι να του βάλουν τσιμέντο στα πόδια και να τον πετάξουν σε μια μπανιέρα, αυτοσαρκασμό και σχόλια για όλους και για όλα.

Σωτήρης Μεντζέλος: Ποιον κοροϊδεύω;

από 12/10, Από Μηχανής Θέατρο

Από τις παραστάσεις «My Story» και «My Story vl2», ο Σωτήρης Μεντζέλος παίρνει δοκιμασμένο υλικό και το ανακατεύει με καινούργιο για να παρουσιάσει μια τρίτη εκδοχή του μονολόγου του. Σε αυτήν έχουν θέση ο Μπραντ Πιτ και ο Έντουαρντ Νόρτον, ο Φοίβος από το «Ρετιρέ», ο Χρήστος Χολίδης, η συνθήκη του Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, το γκότζι μπέρι, οι διαφημίσεις των ραδιοφώνων και μια γιαγιά ράπερ. Σημείωσε ότι η παράσταση ξεκινά ακριβώς τα μεσάνυχτα.

Δημήτρης Δημόπουλος: Καφρόκρεμα

από 16/10, Θέατρο Σταθμός

Ο κωμικός με το πιο διανοουμενίστικο χιούμορ από όλους θα κινηθεί με την ίδια ευκολία από την καφρίλα των πιο κρυφών σκέψεων όλων μας ως την αφρόκρεμα των πιο ευγενών προθέσεών μας. Στην «Καφρόκρεμα» θα ακούσουμε τα πιο σκωπτικά και ανατρεπτικά ως τώρα κείμενά του μαζί με καινούργια.