Απρίλιος 25, 2020

5 δωρεάν e-books που εξηγούν στα παιδιά με απλό και ευχάριστο τρόπο τα πάντα για την πανδημία

Αν αναζητάς έναν τρόπο να απαντήσεις στις ερωτήσεις των παιδιών για όσα ζούμε, κατέβασε αυτά τα ελεύθερα δικαιωμάτων εκπαιδευτικά παιδικά βιβλία.

«Covibook: Το όνοµά µου είναι Κορονοϊός»

Η Ιταλίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μανουέλα Μολίνα εξηγεί ότι το βιβλίο δεν είναι επιστημονικό, αλλά μπορεί να αποτελέσει εκπαιδευτικό εργαλείο, βασισμένο στη φαντασία. Προτείνει, λοιπόν, να εκτυπώσεις το υλικό, ώστε τα παιδιά να μπορούν να ζωγραφίζουν πάνω του. Είναι άλλωστε γνωστό πως τα παιδιά επεξεργάζονται καλύτερα τα συναισθήματά τους μέσα από το παιχνίδι αλλά και την ανάγνωση παραμυθιών. Κατέβασε το βιβλίο εδώ.

 

«Κορωνοϊός: Ένα βιβλίο για τα παιδιά»

Από τις εκδόσεις Ίκαρος διατίθεται δωρεάν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο για τον κορονοϊό που έχει στόχο να βοηθήσει τους γονείς και τα μικρά παιδιά να απαντήσουν σε ερωτήσεις γύρω από τον ιό COVID-19 και τις επιπτώσεις του. Η ομάδα των συγγραφέων και των εικονογράφων είχε ως συμβούλους έναν καθηγητή του London School of Hygiene & Tropical Medicine, δύο δασκάλους και έναν παιδοψυχίατρο. Επίσης, όλοι οι συντελεστές, της αγγλικής αλλά και της ελληνικής έκδοσης, εργάστηκαν εθελοντικά. Κατέβασε το βιβλίο εδώ.

 

«Η ηρωίδα μου είσαι εσύ»

Αυτό το εκπαιδευτικό βιβλίο της ανθρωπιστικής επιτροπής Inter-Agency Standing Committee, μεταφράστηκε και προσαρμόστηκε στα ελληνικά από επιστήμονες της Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων που ανήκει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέβασε το βιβλίο εδώ.

 

«Γίνε ο μαχητής κατά του κορωνοϊού»

Τι είναι ο κορωνοϊός; Γιατί δεν μπορώ να βγω έξω και να παίξω με τους φίλους μου; Τι πρέπει να κάνω; Αυτή η ενημερωτική και εικονογραφημένη έκδοση εξηγεί την τρέχουσα κατάσταση γύρω από τον ιό σε απλή ορολογία για να κινητοποιήσει τα παιδιά στην αντιμετώπισή του. Κατέβασε το βιβλίο εδώ.

 

«Ο βασιλιάς Κορονοϊός»


Η ιστορία που έγραψε η Γιώτα Στανελούδη και εικονογράφησε η Γλυκερία Σκιαδοπούλου, απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Είναι μια ιστορία που περιγράφει με χιουμοριστική διάθεση την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνει αυτές τις μέρες ο πλανήτης μας. Κατέβασε το βιβλίο εδώ.