Ιούνιος 26, 2020

4 υπερεπιτυχημένες παραστάσεις που αγαπήθηκαν και επιστρέφουν το χειμώνα

Σε επανάληψη θα παιχθούν από τον Οκτώβριο μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες από προηγούμενες σεζόν, που συνεχίζουν να ερεθίζουν το ενδιαφέρον του κοινού.

«Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του»

Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια, ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Μια γρήγορη, μοντέρνα κωμωδία, τοποθετημένη στο σήμερα, είναι η πρώτη θεατρική απόπειρα του Γιώργου Καπουτζίδη, η οποία επιστρέφει στο Θέατρο Ήβη με πρωταγωνιστές τους Κατιάνα Μπαλανίκα κι ένα θίασο νεαρών ηθοποιών. (από 1 Οκτωβρίου)

 

«Master Class»

Το θεατρόφιλο κοινό δεν μπορεί να αποχωριστεί αυτό το ρεσιτάλ ερμηνείας της Μαρίας Ναυπλιώτου, η οποία ως Μαρία Κάλλας παραδίδει ένα σεμινάριο στη Μουσική Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης. Η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος θα συνεχίσει τη θριαμβευτική πορεία της στο Δημήτρης Χορν, αποκαλύπτοντας τον ψυχισμό της μοναδικής Ελληνίδας ντίβας που έζησε ποτέ. (από 14 Οκτωβρίου)

 

«Ιστορία χωρίς όνομα»

Τον θυελλώδη έρωτα του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα όπως περιγράφεται στο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα» σκηνοθετεί ο Κώστας Γάκης. Στην παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Τάσος Νούσιας ενσαρκώνει τον εμβληματικό και για πολλούς αμφιλεγόμενο διπλωμάτη, λόγιο και πολιτικό, ενώ η Μπέτυ Λιβανού και η Μαρία Παπαφωτίου μοιράζονται δύο διαφορετικές εποχές της σπουδαίας συγγραφέως. (από 9 Οκτωβρίου)

 

«Γιούγκερμαν»

Ο Γιάννης Στάνκογλου συνεχίζει να υποδύεται τον εμβληματικό ήρωα του Μ. Καραγάτση στην επική παράσταση που έχει σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Τάρλοου στο Πορεία. Ο κεντρικός ήρωας, ο Φινλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, οδηγείται μετά τη ρωσική επανάσταση στην Ελλάδα με βεβαρημένο παρελθόν. Δαιμόνιος και αδίστακτος, στη νέα του πατρίδα ανέρχεται κοινωνικά αποκτώντας μία σημαντική θέση σε τράπεζα. Κάτω από τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, τον αληθινό έρωτα και το τραγικό στοιχείο. (από 30 Σεπτεμβρίου)