Ιούνιος 26, 2020

4 μπαρ για να ευχαριστηθείς live μουσική στην πόλη αυτό το καλοκαίρι

Σε ένα περιορισμένο συναυλιακό καλοκαίρι, αυτά τα μπαρ προσφέρουν στους μουσικόφιλους την ευκαιρία να ακούσουν μικρά σχήματα σε φιλικό περιβάλλον.

Rockwood

Φιλικός χώρος που συνδυάζει τα στοιχεία μιας pub και ενός μουσικού stage, με πιστό κοινό το οποίο ικανοποιεί εκεί την αγάπη του για όλα τα παρακλάδια της ροκ μουσικής. Τα live έχουν ξεκινήσει ξανά και τις επόμενες μέρες αναμένονται οι Band 13 με διασκευές από Placebo και Cure μέχρι Τρύπες και Ξύλινα Σπαθιά (27/6), οι Blues Control με μουσικές του αμερικανικού Νότου (3/7), οι Rockin’ The Blues με κλασική ροκ (4/7) και οι Nomos Band με παλιομοδίτικο σκληρό ήχο και ελληνικό στίχο (11/7).

Βασιλέως Ηρακλείου 2 & Πατησίων 46, 2155010941

 

Afrikana

Στην αυλή έχει μεταφερθεί η μουσική δράση αυτού του live bar που αγαπά την jazz και την ethnic μουσική, αλλά δεν υποκύπτει και σε pop πειρασμούς όπως οι διασκευές κομματιών του Michael Jackson, των Ace of Base και του Bruno Mars που θα εκτελέσουν οι Dreamy Whispers σήμερα Παρασκευή 26/6. Θα ακολουθήσουν οι Jen & The Flying Sauces της Τζένης Καπάδαη με ένα μείγμα soul, R&B και σάμπα (1/7), ο MC Yinka με ένα ακουστικό live σε μαύρους ρυθμούς (2 & 9/7) και η Billie Supernatural που καταφέρνει να διασταυρώσει το ρεμπέτικο με τροπικούς ήχους (4 & 11/7). Η είσοδος στα live είναι συνήθως ελεύθερη με μικρή επιβάρυνση στο πρώτο ποτό.

Ιεροφαντών 13, Γκάζι,  2103410445

 

Gazarte

Η απίθανη ταράτσα του Gazarte με θέα στη βιομηχανική Τεχνόπολη και στην Ακρόπολη είναι ένας από τους μοναδικούς λόγους που μας έχουν απομείνει για να κατεβαίνουμε στο Γκάζι. Ανάμεσα στις ελιές, θα ακούσουμε τους Gadjo Dilo με τους ξεσηκωτικούς gypsy jazz ρυθμούς τους (2, 9 & 16/7), τον Blend Mishkin, τη SugahSpank! και τον BnC The Disco Vampire να παρουσιάζουν νέα δουλειά ταξιδεύοντάς μας στην Τζαμάικα (1/7) και την Ειρήνη Σκυλακάκη με αγγλόφωνα pop-folk κομμάτια (8/7).

Βουτάδων 34, Γκάζι, 2103460347

 

Café Νομισματικού Μουσείου

Υπέροχος κήπος στο κέντρο της Αθήνας, που παρουσιάζει μουσικά live απόλυτα ταιριαστά με το χαλαρό και ιντελεκτουέλ περιβάλλον του. Την επόμενη Πέμπτη 2/7, ο Αδάμ Τσαρούχης θα μας λικνίσει σε swing ρυθμούς τραγουδώντας από το «Κilling me softly» μέχρι το «Λαός και Κολωνάκι», ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα σχήματα που θα διασπείρουν ανάμεσα στα φυτά και τα αγάλματα του κήπου γαλλικές μελωδίες και jazz αρμονίες.

Πανεπιστημίου 12, Σύνταγμα, 2103610067