Μάιος 9, 2020

3 ειδήσεις που θα ενθουσιάσουν τους φίλους του βιβλίου

Το βαμπιρο-έπος του «Λυκόφωτος» συνεχίζεται, οι Guns Nʼ Roses βγάζουν παιδικό βιβλίο και οι εκδόσεις Πατάκη παραχώρησαν 100 δωρεάν e-books στην Εθνική Βιβλιοθήκη.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και για εφήβους, ο Πατάκης παραχώρησε δωρεάν στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας έναν επιλεγμένο κατάλογο από 100 διαφορετικά e-books. Τα βιβλία είναι διαθέσιμα για δανεισμό μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για να τα δανείζονται δωρεάν οι εγγεγραμμένοι χρήστες μέσα από το πρότυπο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της ΕΒΕ. Στη συλλογή που παραχωρήθηκε περιλαμβάνονται ιστορίες και μυθιστορήματα μεταξύ άλλων των Ιούλιου Βερν, Αγγελικής Βαρελλά, Μελίνας Καρακώστα, Στέλλας Κάσδαγλη, Σταμάτη Κεσόγλου, Φίλιππου Μανδηλαρά, Σοφίας Μαντουβάλου, Όσκαρ Ουάιλντ, Ζωρζ Σαρή, Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον και Μαρκ Τουέιν. Ο πλήρης κατάλογος είναι διαθέσιμος εδώ.

Οι Guns N’ Roses πρόκειται να κυκλοφορήσουν ένα παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο που δεν έχει καμία σχέση με τον σκληρό ροκ ήχο τους. Το have announced «Sweet Child O’ Mine» εμπνέεται από τους στίχους του ομώνυμου τραγουδιού, της μεγαλύτερης επιτυχίας του συγκροτήματος και περιγράφει τις περιπέτειες της Μάγια και της Νατάλια, δηλαδή της ανιψιάς και της κόρης του μάνατζέρ τους, που μεγάλωσαν ακολουθώντας την μπάντα στις περιοδείες. Το βιβλίο γράφτηκε σε συνεργασία με τον Τζέιμς Πάτερσον, τον μοσχοπουλημένο συγγραφέα που δημιούργησε τον Άλεξ Κρος.

Τέρμα η αναμονή για τους φανατικούς φίλους του «Λυκόφωτος», που έχουν καρδιοχτυπήσει για τον καταραμένο έρωτα της Μπέλα και του Έντουαρντ. Το πέμπτο βιβλίο της σειράς, το «Midnight Sun», που είχε αποσυρθεί γιατί το 2011 διέρρευσαν στο Διαδίκτυο τα πρώτα κεφάλαιά του, καταφτάνει στις αρχές Αυγούστου στην Αμερική. Η συγγραφέας Στέφανι Μέγερ ανέφερε γι την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου βιβλίου που θα προσθέσει κι άλλα ρεκόρ στη σειρά: «Σκεφτόμουν να αναβάλω την κυκλοφορία μέχρι ο κόσμος να επιστρέψει στην κανονικότητα. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει πότε θα συμβεί αυτό κι επίσης περιμένατε αρκετά. Για την ακρίβεια, παραπάνω από αρκετά. Ελπίζω αυτό το βιβλίο να σας αποσπάσει ευχάριστα από τον πραγματικό κόσμο». Το «Midnight Sun» είναι η αφήγηση της ιστορίας του πρώτου βιβλίου, του «Λυκόφωτος», από την πλευρά του Έντουαρντ Κάλεν.

Προλαβαίνεις να αποκτήσεις σε χαμηλές τιμές βιβλία για την κλασική Ελλάδα, τον βυζαντινό πολιτισμό, τη λαογραφία, τη νεοελληνική ζωγραφική και Ιστορία, τη γλυπτική, την ευρωπαϊκή τέχνη, τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική και τη φιλολογία από το online bazaar του Μουσείου Μπενάκη. Στο φετινό bazaar διατίθενται 240 τίτλοι που έχουν εκδοθεί από το μουσείο, με έκπτωση 50%, 70% και 80% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Ο εκδόσεις των ετών 2019-2020 διατίθενται με έκπτωση 10%. Το bazaar θα λειτουργεί διαδικτυακά μέχρι την Κυριακή 10/5 εδώ.