Οκτώβριος 31, 2020

Κορονοϊός: πρώτες αντιδράσεις των ανθρώπων της εστίασης και του πολιτισμού για το νέο lockdown

Με αναρτήσεις στο Facebook, σεφ, άνθρωποι του θεάτρου και της μουσικής μοιράστηκαν τις πρώτες σκέψεις τους για τα νέα μέτρα.

Από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, εστίαση, θέατρα, κινηματογράφοι και μουσεία σταματάνε να λειτουργούν για ένα μήνα, ώστε να αντιμετωπιστεί η επέλαση του κορονοϊού. Με την ανακοίνωση των νέων μέτρων χθες, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να κάνουν αναρτήσεις στο Facebook και στα άλλα social media εκφράζοντας τον προβληματισμό τους.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Νανούρης, που επρόκειτο να παρουσιάσει για πολλοστή σεζόν την «Κατερίνα», παρατήρησε ότι ως τώρα δεν υπήρχε «ούτε ένα κρούσμα στα θέατρα, ούτε ένας θεατής που να παραπονέθηκε για ελλείψεις στα μέτρα προστασίας».

Σ´αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι από το καλοκαίρι εως τώρα δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα στα θέατρα, ούτε ένας θεατής που να παραπονέθηκε για ελλείψεις στα μέτρα προστασίας.

Posted by Yorgos Nanouris on Saturday, 31 October 2020

 

Ο Δημήτρης Κιάκος, συνιδιοκτήτης του Λοκάλι στου Ψυρρή, εξέφρασε τη θλίψη αλλά το θυμό του για τους «λίγους δήθεν επαγγελματίες που ήτανε YOLO».

Θέλω κάποιος άνθρωπος με λογικά επιχειρήματα να μου εξηγήσει για ποιο λόγο κλείνει η κυβέρνηση μας ,
μόνο την εστίαση…

Posted by Dimitris Kiakos on Saturday, 31 October 2020

 

Ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι απευθύνθηκε στον ίδιο τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι «ένας σημαντικός κλάδος εργαζομένων της χώρας θα οδηγηθεί στη χρεωκοπία, με τις αναμενόμενες συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας».

Λοκντάουν για τα εστιατόρια, ενώ τα σχολεία και το λιανεμπόριο θα συνεχίσουν να λειτουργούν «κανονικά»!
Κι όμως, οι…

Posted by Ettore Botrini on Saturday, 31 October 2020

 

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, που μάλιστα είχε δεχτεί επίθεση γιατί υποστήριξε τα δικαιώματα του κλάδου του, έγραψε ότι «ο κοινωνικός χώρος που έδειξε μεγαλύτερο ζήλο στην εφαρμογή των μέτρων τιμωρείται και μένει αβοήθητος, με την πλέον επίσημη ανακοίνωση».

Δε μιλάω τελευταία.

Κι αυτό γιατί στην αρχή που μίλησα για στοχοποίηση και ελλιπή ενίσχυση ειδικά του καλλιτεχνικού…

Posted by Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias on Saturday, 31 October 2020

 

Ο περφόρμερ και σκηνοθέτης Ευριπίδης Λασκαρίδης ζήτησε να συνεχιστούν τουλάχιστο οι πρόβες, καταλήγοντας ότι οι τίτλοι τέλους για τον πολιτισμό θα έρθουν σύντομα με ένα εκκωφαντικό ‘‘The End’’».

Τα θέατρα και πάλι κλειστά. Πρέπει όλοι όσοι έχουν/με δημόσια φωνή (δυνατή ή χαμηλή), ήρεμα και ψύχραιμα, αλλά…

Posted by Euripides Laskaridis on Saturday, 31 October 2020

 

Τέλος, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου του Βαρούλκου υπενθύμισε ότι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι της εστίασης τήρησαν αυστηρά τα μέτρα, ενώ τώρα κινδυνεύουν με κλείσιμο μαγαζιών και ανεργία.

Posted by Lefteris Lazarou on Saturday, 31 October 2020