Απρίλιος 10, 2020

10 δίσκοι αγαπημένων έντεχνων καλλιτεχνών που μπορείς να ακούσεις στο YouTube

Από τον τελευταίο δίσκο της Αρβανιτάκη μέχρι εκείνον που ξανασύστησε τη Νέγκα στο κοινό, άκουσε ξανά δέκα όμορφες δισκογραφικές δουλειές – και αγόρασε τους δίσκους για να ενισχύσεις τους καλλιτέχνες.

«Μπελ Ρεβ Live» – Νατάσσα Μποφίλιου

Ηχογράφηση της μουσικής παράστασης της τριάδας Μποφίλιου-Καραμουρατίδη-Ευαγγελάτου στο Gazi Live το 2018. Άκουσε ολόκληρο το δίσκο εδώ.

 

«Ψεύτης καιρός» – Γιάννης Κότσιρας

Ο πιο πρόσφατος προσωπικός δίσκος του Γιάννη Κότσιρα περιλαμβάνει τραγούδια των Μάνου Ελευθερίου, Κώστα Λειβαδά, Νίκου Μωραΐτη, Σταύρου Σιόλα και πολλών άλλων. Άκουσε ολόκληρο το δίσκο εδώ.

 

«Τα μεγάλα ταξίδια» – Ελευθερία Αρβανιτάκη

Στον τελευταίο της δίσκο, η Αρβανιτάκη ερμηνεύει τραγούδια που αφηγούνται εννέα ξεχωριστές διαδρομές και παράλληλες ιστορίες, σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους Λήδας Ρουμάνη. Άκουσε ολόκληρο το δίσκο  εδώ.

 

 

«Κόντρα στου χρόνου τη σκιά» – Πυξ Λαξ

Η αγέραστη ροκ μπάντα υπογράφει ένα EP όπου παντρεύει την παραδοσιακή με την ηλεκτρική μουσική και τους λαϊκούς τρόπους με τις πιο σύγχρονες φόρμες. Άκουσε ολόκληρο το δίσκο εδώ.

 

«Ό,τι αγαπάς δεν τελειώνει» – Μίλτος Πασχαλίδης

Ζωντνή ηχογράφηση από τις δύο συναυλίες στο Θέατρο Βράχων, με τις οποίες ο Πασχαλίδης γιόρτασε τα είκοσι χρόνια του στη δισκογραφία. Άκουσε ολόκληρο το δίσκο εδώ.

 

«Ο αόρατος άνθρωπος» – Φοίβος Δεληβοριάς

Σε αυτό τον δίσκο του 2010, η πρώτη ύλη προέρχεται από τις εμμονές της πραγματικότητας του Δεληβοριά, που, απελευθερωμένες πλέον και δίχως ενοχές, γίνονται μοναδική έμπνευση για εκείνον. Άκουσε ολόκληρο το δίσκο εδώ.

 

«Κάτοπτρα» – Σωκράτης Μάλαμας

Σε αυτόν το δίσκο συμμετέχουν ερμηνεύοντας τραγούδια η Νατάσσα Μποφίλιου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Πέτρος Μάλαμας και η Λαμπρινή Καρακώστα. Άκουσε ολόκληρο το δίσκο εδώ.

 

«Η γιαγιά μου μαγειρεύει όνειρα τηγανητά» – Αρλέτα

Ο τελευταίος δίσκος που ηχογράφησε η αξιολάτρευτη τραγουδοποιός πριν το θάνατό της περιέχει 13 τραγούδια σε μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους της Sunny Μπαλτζή. Άκουσε ολόκληρο το δίσκο εδώ.

 

«Μια πυρκαγιά σ’ ένα σπιρτόκουτο» – Παύλος Παυλίδης & B-Movies

Από τις ακτές του παραδείσου ως την κρυψώνα ενός δεντρόσπιτου, ο Παύλος Παυλίδης διανύει πολλά χιλιόμετρα ταξίδι, γεμάτα σκέψεις και εικόνες από παραμυθένιους κόσμους αλλά και από τη σκληρή πραγματικότητα. Άκουσε ολόκληρο το δίσκο εδώ.

 

«Καινούριο φιλί» – Γιώτα Νέγκα – Θέμης Καραμουρατίδης

Ο Καραμουρατίδης έγραψε δέκα τραγούδια για την ατόφια λαϊκή φωνή της Νέγκα και έδωσε μία νέα κατεύθυνση στην πορεία της. Άκουσε ολόκληρο το δίσκο εδώ.